De bedste fotografer

De bedste fotografer har brugt år på at lære deres kursus, så de har det bedst mulige udgangspunkt for at tage gode billeder under de fleste forhold.

1) Find lyset

Flash på kameraet betragtes i de fleste tilfælde som en nødløsning. Se hellere efter det naturlige lys, du befinder dig i, hvad enten det kommer direkte fra solen, vinduet, en lampe, stearinlys eller andre lyskilder.

Bemærk, hvordan skygger og refleksioner opfører sig. Gå videre med dig selv, emnet eller lyskilderne for at få et mere levende billede.

2) tag skarpe billeder

Der er meget at stemme for, at alle dine billeder er sprøde.

Selve fokuseringen skal naturligvis være korrekt, uanset om det sker automatisk eller manuelt. Sørg for, at det vigtigste i billedet er skarpt, hvad enten det er i forgrunden eller baggrunden for emnet. Som hovedregel viser en markør i søger eller på skærmen, hvad der kommer i fokus.

Det næste skridt er at undgå uønskede bevægelser i billedet. Hold kameraet i et fast greb, især hvis der er lidt lys, hvor du fotograferer. Prøv at opnå en kort lukkehastighed for at fastfryse bevægelserne.

Telefotinser, stor billedchip, nære motiver og gestus er faktorer, der gør det mere krævende at få det rette fokus.3) Tag dig af de originale billeder
Fotografi af den bedst mulige kvalitet som kameraet tillader dig at gøre, hvad enten det er såkaldt råformat eller store jpeg-billeder.

Vi har fotograferet i byerne i Vestjylland:

Raw

Råformatet kræver separate programmer for at håndtere, men giver dig mulighed for at ændre hvid balance, eksponering, skarphed og andre indstillinger efter billedet tages. Fristes ikke til at øve indflydelse på kvaliteten for at få mere plads på hukommelseskortet, så kan du overføre billederne oftere eller købe et større kort.

Der er intet så irriterende som at opfange en fantastisk scene, kun at opdage, at den har den forkerte Hvide balance, eller er for lille til at hænge på væggen.

Ved at tage sig af originalen vil du få den bedst mulige kvalitet og samtidig bevare minderne for eftertiden.Stop bevægelserne
At fryse en bevægelse er nogle af de bedste billeder, men også nogle af de mest krævende. Du har lidt kontrol, kort tid til dig og teknikken må sidde ned.

Normalt ønsker man en kort lukkehastighed til at fastfryse bevægelsen, helst 1/250 sekund eller hurtigere-afhængigt af emnet. Som en regel, automatik vil give dig hurtig lukkehastighed i dagslys. Desuden skal du sørge for, at billedet er i søgelyset.

kameraer

Mange kameraer har en såkaldt fokus-sporing, hvilket gør fokuspunktet i Søger forbliver skarpt, så længe du holder lukkeknappen halvvejs eller helt nede. Hvis ikke, kan det betale sig at fokusere på forhånd, hvor man ved, at der vil ske noget.

Tag en masse billeder og slet dem, der ikke virker. Så får du nemt det perfekte øjeblik.

Rediger billederne

Få billeder er helt perfekte lige fra kameraet. Med hjælp fra en redaktør kan du gøre billedet meget bedre!

Har du brugt det ubehandlede format, kan du indstille den hvide balance og eksponering bagefter, og uanset hvilket format du kan få bedre farver, kontrast og utstnit ved et simpelt greb.

Instagram og andre fotofiltre giver hurtige resultater, med Photoshop eller andre avancerede applikationer har du fuldstændig kontrol over resultatet.Lær at bruge dit kamera

Den må godt læse manualen med kameraet.

Med den nuværende udvikling, er der sikkert nogle træk du ikke kender fra før, eller som er placeret på steder du ikke umiddelbart finder dem.

Hvordan sætter man den bedst mulige kvalitet eller øger lysfølsomheden med en højere ISO-standard? Dette er værdifuld viden på vejen mod bedre billeder.

Lær hvordan lukker, blender og ISO arbejder sammen

Forbindelsen mellem lukker, blender og lysfølsomhed (ISO) er en af de vigtigste kundskaber for gode fotografer. Det er enkelt og kompliceret på samme tid.

Hvor skarpt billedet vil være (eksponering) bestemmes af kombinationen mellem lukker, åbning og ISO.

Disse tre faktorer hænger sammen, trin for trin. Hvis man f.eks. øger lukkehastigheden med et trin og sænker ISO ‘ EN, der svarer til et trin, har man nøjagtig samme eksponering.

Vi har fotograferet i byerne i Vestjylland:

Lukkeanordningen bestemmer eksponeringens varighed (f.eks. 1/60, 1/125, 1/250 sek), åbningen er med blænden (f. eks. 2.8, 4, 5.6), mens ISO beskriver følerens lysfølsomhed (f. eks. 400 ISO, 800 ISO, 1600 ISO).

Disse tre faktorer påvirker billedet på forskellige måder, og ved at kontrollere dem kan du også påvirke hvilke egenskaber du ønsker at give billedet. En kort lukkehastighed fryser, en lille åbning giver en stor feltdybde, og lav ISO giver billeder uden støj / korn. Det modsatte giver en lang lukkerhastighed, bevægelse i billedet, en stor åbning giver en lille feltdybde, og høj ISO giver kornet/støjen i billedet.

Da mængden af lys er konstant, drejer det sig om at finde det perfekte kompromis mellem disse tre faktorer.Fang noget unikt
Det er så nemt at tage de åbenlyse billeder når nogen står på en scene, pakker en gave, sætter sig op til et familiefoto eller løber til slutningen.

Tænk på, hvordan dine billeder kan blive unikke. Hav kameraet klar, og find de usædvanlige øjeblikke hvor ikke alle ser stift ind i kameraet.Flyt på tænkesammensætning og baggrund
En almindelig fejl er at ignorere baggrunden i billedet med det resultat, at det tager al opmærksomheden fra hovedemnet.

Tapetetet skal hænge naturligt sammen med forgrunden. Hvis blot forgrundsviden er interessant, bør du gøre baggrunden så neutral eller sløret som muligt. Hvis baggrunden giver en vigtig miljøskilding, skal du sørge for, at den passer til forgrundsviden.

Se på hvilke linjer baggrundsformularerne, eller om baggrunden kan “indramme” forgrundsviden. Vigtigst af alt: tænk på hele billedet, ikke kun hovedmotivet.

Contents

One Reply to “De bedste fotografer”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *