Zoom

Sådan tager du de bedste billeder nu!

Hvis du overvejer fotografering som en hobby eller et erhverv, skal du begynde at bestemme hvilken stil fotografering du nyder. Hvad ved du om at lave et skud eller vælge et godt emne? Vil du gerne vide mere om det perfekte skud? Hvis du ikke klart kan besvare de tidligere spørgsmål, skal du overveje følgende forslag.

Stol ikke på kameraets zoom. Kom tæt på, før du begynder at bruge din zoom. Zoom ind kan være nyttigt, men efter et stykke tid kan billedet blive forvrænget. Du er bedre at komme så tæt på emnet som muligt før du forsøger at zoome ind på det.

En god fotograferingstips er at fokusere på emner, der interesserer dig. Hvis du finder dig selv at tage billeder af ting, der ikke interesserer dig, bør det ikke komme som en overraskelse, når du ser, at folk ikke er interesserede i dine fotografier. At vælge et emne, som du har lidenskab for, er meget vigtigt.

Vær ikke bange for at eksperimentere! Med digitale kameraer kan du nu gemme en utrolig mængde fotos. Prøve det! Vær ikke bange for at oprette dit kamera på en strøm en dag og lege med effekterne for at se, hvilken slags fotos du får. Det kan være en fantastisk måde at lære, hvad der virker, og hvad der ikke gør.

Et rigtig godt fotografitrick

Et rigtig godt fotografitrick er at være meget opmærksom på vinklerne. Vinkler kan være meget nyttige, når du planlægger en sammensætning. De kan pege på bestemte ting, du vil fokusere på, og skabe en visuel vej for seernes øje at rejse. Gør god brug af dem.

Forstå og foregribe den påvirkning, som vinden vil have på de fotos, du tager. For eksempel, hvis du planlægger at skyde blomster, undgå dage hvor vinden er meget aktiv. Når blomster og planter er stabile, får du den bedste chance for at få den højeste kvalitet og opløsning i dit billede. I situationer, hvor du ikke har valg, såsom bryllupper, har du en beredskabsplan. Er der beskyttede områder, hvor vinden vil få mindre indflydelse?

Brug ikke flashen på et kamera, medmindre du er i mørkere omgivelser. Hvis du bruger en flash udendørs på et sted, der allerede har meget lys, vil det kun gøre dit billede for lyst. Nogle kameraer har en automatisk flashindstilling, så kameraet ved, hvornår flashen er nødvendig.

At holde kameraet meget stabilt er nøglen til at optage billeder, der er skarpe og meget skarpe. Mange kameraer har en automatisk stabilisator indbygget lige ind i det for at give mulighed for noget spillerom. Hvis du stadig har problemer med at holde kameraet stabilt, skal du investere i en slags stativ.

Tag dig tid til at værdsætte de små ting, når du fotograferer på ferie. Det er afgørende at krønike mange aspekter af din rejse, så du kan se tilbage og reflektere, når du kommer hjem. Du er velkommen til at fotografere de små ting som skiltning, butiksvinduer eller endda de usædvanlige ting, der samler i lommen, som udenlandske mønter og togbilletter.

Når du fotograferer små børn, er tid og tålmodighed din bedste ven. Børn læres at “sige ost”, når et kamera er fokuseret på dem, uundgåeligt at skabe kunstige, falske smil – eller værre. Ideelt set bliver et barn behageligt at blive fotograferet, når trykket til “udførelse” fjernes. Du skal blot opfordre dem til at gå om deres normale aktiviteter og derefter følge dem rundt med dit kamera, klikke, når de naturligvis smiler eller naturligvis nyder deres omgivelser.

Det sociale aspekt af fotografering

Husk at fotografering er en god aktivitet til at øve alene. Dine venner kan blive utålmodige og skynde dig, mens du komponerer dine billeder. Hvis du har venner, der nyder at tage billeder, skal du ikke lade deres syn påvirke dine egne kompositioner. Det sociale aspekt af fotografering kommer senere, når du kan se på dine billeder med dine venner.

For at lave et usædvanligt og kreativt billede, prøv at ændre dit perspektiv. Folk er vant til at se ting fra normale menneskelige højder og øjenhøjde synspunkter. At komme op på høj eller lavt niveau kan ændre drastisk, hvordan en scene vises. Udført rigtigt, dette vil skabe et opsigtsvækkende, mindeværdigt skud, som dine seere vil sætte pris på.

Du skal være hurtig! Arbejd med dine reflekser, så du kan tage hurtigere billeder! Det vil træne i praksis, men du skal hurtigt komme i gang med dit udstyr. Lad ikke et skudd i en levetid gå forbi, fordi du var travlt med at fumle med sager og hætter. Find bærbar kameraopbevaring, der giver nem adgang.

Sørg altid for at bruge de bedste optagelsesindstillinger for dine fag. De varierer afhængigt af emnet eller belysningen. Generelt vil du dog holde øje med ISO. Prøv at bruge den laveste ISO muligt for situationen for at undgå korn i dit skud.

Erhvervsfotograf

Portrætfotograf

Reklamefotograf

Bryllupsfotograf

Dating- og profil foto

Familie og Gruppe

Søskende

Gravid Fotograf

Boudoir Fotograf

Børnefotograf

Newborn baby

En fotograf på arbejde

Hvorfor vælge en professionel fotograf?

Links

Leave a Reply

Your email address will not be published.